Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Russell Wilson ligt eindelijk op MVP-koers

Dat het erin zat, daar was iedereen het al jaren over eens. Wanneer het eruit zou komen werd echter steeds meer de vraag. Maar dit jaar lijkt alles te kloppen: quarterback Russell Wilson ligt eindelijk op koers voor de MVP-titel in de NFL.

Peyton Manning, Aaron Rodgers, Cam Newton, Matt Ryan, Tom Brady, Patrick Mahomes en Lamar Jackson. Allemaal quarterbacks die sinds Russell Wilson in 2012 zijn entree maakte de MVP-award in de NFL op wisten te strijken. Dit jaar lijkt de quarterback van Seattle zich eindelijk echt te kunnen meten met de allergrootste namen, bewees hij zondagavond opnieuw met een geweldige performance tegen de Dallas Cowboys.

Met maar liefst vijf touchdowns droeg de quarterback zijn team tegen een de sterk spelende Cowboys. De meest cruciale van allemaal kwam toen Dallas vier minuten voor tijd voor het eerst sinds het eerste kwart de voorsprong pakte via een field goal van Greg Zuerlein. Met een 29 yard pass naar DK Metcalf herstelde Wilson de voorsprong voor zijn team en met een succesvolle 2 point conversion daar bovenop was het pleit definitief beslecht.

Na drie uitstekende wedstrijden is Russell Wilson nu al één van de primaire kandidaten voor de MVP-titel. Of hij dit seizoen de strijd kan blijven aanbinden met Rodgers, Jackson, Mahomes en de anderen zal de tijd leren. Maar zolang Wilson heel blijft in dit onheilspellende blessuregevoelige seizoen lijkt hij de favoriet voor de titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *