Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stefon Diggs breekt Bills-records

De transfer van Stefon Diggs van de Minnesota Vikings naar de Buffalo Bills heeft de receiver geen windeieren gelegd. De wide out, die klaar was met zijn (bescheiden) rol bij het NFC North team, doet het in het noordoosten van de Verenigde Staten een stuk beter. Diggs scoorde vannacht tijdens Monday Night Football tegen de New England Patriots drie touchdowns en brengt hiermee zijn seizoenstotaal op acht.

In totaal staat hij nu op 120 catches voor het seizoen. Dat is niet alleen een persoonlijk record, maar ook een record voor de Buffalo Bills. Bovendien leidt Diggs hiermee alle receivers in de NFL. Diggs kwam een keer eerder boven de 100 catches uit. Dat was twee jaar geleden in Minnesota. Vorig seizoen reikte de receiver niet verder dan 63 vangballen.

Diggs was niet de enige die de Bills-recordboeken wist te herschrijven in de overwinning tegen de Patriots. Quarterback Josh Allen gooide vier touchdown passes en bracht hiermee zijn seizoenstotaal op 34. Dat is er eentje meer dan dat de legendarische Bills-quarterback Jim Kelly gooide in 1991. Met zijn prestatie kwam Allen ook op gelijke hoogte met Steve Young; hij is een van twee quarterbacks met meer dan 4000 yards passing, meer dan 30 touchdown passes en tenminste vijf rushing touchdowns.

De Bills hebben een play-off spot weten te bemachtigen. Volgende week kunnen zij thuis tegen Miami Dolphins de nummer 2 seed veilig stellen, waardoor ze in de eerste ronde van de playoffs gematched tegen de laagstgeplaatste playoff kandidaat moeten spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *