Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Frank Gore: Quest for 727

Frank Gore heeft nog niet besloten om er een einde aan te breien. De running back van de New York Jets, die dit seizoen goed was voor 653 yards, plakt er misschien nog een jaartje aan vast. Na 16 seizoenen staat hij, inmiddels 37 jaar oud, derde op de lijst van All Time Rushing Yards. Wat is zijn drijfveer om door te gaan?

Het plezier in football is er nog, zegt de footballmammoet zelf. Maar wij kunnen nog een andere leuke motivatie bedenken waarom Gore er nog een seizoen aan vast moet plakken.

Dat is de stip aan de horizon: nummer 2 worden op de All Time Rushing Yards-lijst. Daar staat de iconische Walter Payton met 16.726 yards. Men kan een pleidooi houden dat de running back onder de juiste omstandigheden er nog éénmaal een seizoen uit kan persen om die mijlpaal te halen. Daarvoor heeft de voormalig speler van onder andere de 49ers, Colts en Bills dus 727 yards voor nodig.

Puur dromend is er natuurlijk ook nog een tweede reden om te blijven spelen: de mogelijkheid om in dezelfde league te spelen als zijn zoon Frank Junior. Hiervoor moet Senior het wel nog minstens twee jaar volhouden en hopen dat zijn zoon zich goed ontwikkeld voor de ogen van NFL-scouts. ‘Kleine’ Frank speelt running back bij Southern Miss en begint aankomend schooljaar aan zijn tweede seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *