Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philip Rivers hangt cleats aan de wilgen

Quarterback Philip Rivers heeft zijn laatste snaps in de NFL gespeeld. Hij keert na dit seizoen niet terug op de Amerikaanse velden, waar hij het afgelopen seizoen de Indianapolis Colts nog naar de play-offs leidde.

In een interview met de krant San Diego Union Tribune maakte Rivers zijn pensioen wereldkundig. ,,Ik denk al een paar jaar aan stoppen, maar dit was het eerste seizoen waarin ik het einde echt aan voelde komen.’’

Daarmee eindigt de carrière van één van de allergrootste quarterbacks die nooit in de Super Bowl stond. Want ondanks maar liefst zestien jaar trouwe dienst bij de Chargers, eerst in San Diego en later in Los Angeles, lukte het hem nooit om zijn team naar het grootste podium te tillen. Eén keer, in de postseason van 2007, werd de AFC championship game gehaald, waarin werd verloren van Tom Brady’s New England Patriots.

Ook in zijn laatste seizoen als footballer, in dienst van de Indianapolis Colts, lukte het ondanks een 11-5 record in het reguliere seizoen niet om de Super Bowl te geraken. In de wildcardronde eindigde naar nu blijkt Rivers’ laatste avontuur met een verlies tegen de Buffalo Bills.

Desondanks staat Rivers vijfde op de ranglijst allertijden van zowel de meeste passing-touchdowns als de meeste gepassde yards. Grote namen als Dan Marino, Eli Manning, John Elway en ook Aaron Rodgers laat hij daarmee achter zich.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Philip Rivers in de toekomst in de NFL Hall of Fame zijn intrede zal doen. Voor nu gaat 39-jarige quarterback zich richten op het coachen en ambieert hij eerst een baan als eindverantwoordelijke in het high school-football.

Daarnaast is het einde van zijn carrière wellicht een mooie kans om wat meer tijd door te brengen met zijn grote gezin, bestaande uit maar liefst negen kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *