Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Drew Brees helpt New Orleans Saints

In een move, die erop wijst dat hij zijn footballpads definitief aan de wilgen hangt, heeft quarterback Drew Brees zijn contract met New Orleans Saints opnieuw onderhandeld. Brees verdient met zijn nieuwe handtekening slechts 1 miljoen dollar, in plaats van 25 miljoen dollar.

De handreiking van 24 miljoen duidt erop dat Brees in 2022 geen american football meer speelt. Door het contract opnieuw uit te onderhandelen, krijgt New Orleans circa 24 miljoen dollar lucht onder de salary cap.

Die lucht is hard nodig. Eerder vandaag werd het gerucht de wereld in geslingerd dat de cap door het coronajaar met 18 miljoen dollar krimpt. Dat brengt veel teams voor aankomend seizoen in de problemen, waardoor veel veteranen de free agency markt in gepompt zullen worden. Ook van de Saints. Want zelfs zonder de krimp hebben de Saints nog heel wat contracten te herzien om weer onder de cap te komen.

Drew Brees werd dit seizoen uit de play-offs geknikkerd door Super Bowl kandidaat Tampa Bay Buccaneers. Het werd 30-20. Brees had statistisch gezien een okay jaar (met 24 touchdowns en circa 2.900 passing yards), maar miste een aantal wedstrijden met gebroken ribben. Eén van de beste quarterbacks uit de geschiedenis had gedurende het seizoen duidelijk last van die blessure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *