Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hall of Fame Class 2021 bekend

Carl David Baker, de karakteristieke president van de NFL Pro Football Hall of Fame, heeft enkele house calls gedaan de afgelopen week om de lichting van 2021 te verrassen met een bezoek. Onder andere Peyton Manning, Charles Woodson en Calvin Johnson kregen ’the knock’ en mogen zich in augustus melden in Canton, Ohio, voor de officiële presentatie.

Naast Johnson haalde ook Drew Pearson de Hall of Fame. Deze keuze betekende evenwel dat andere receivers, zoals St Louis Rams standout Torry Holt en Indianapolis Colts receiver Reggie Wayne, deze editie af zijn gevallen. Daar valt uiteraard iets voor te zeggen. Beide receivers waren het overgrote deel van hun loopbaan tweede receiver van hun team.

Alan Faneca, een offensive lineman voor onder andere de Pittsburgh Steelers, werd ook de Hall in gestemd. Het was de zesde keer dat Faneca het tot de eindselectie had geschopt. Safety John Lynch, die nu furore maakt als general manager van de San Francisco 49ers, maakte het rijtje af.

Als niet-footballspelers worden in augustus de bustes van hoofdcoach Tom Flores en scout Bill Nunn onthuld in Canton. Nunn zelf zal daar niet bij zijn. Hij overleed in 2014 na een dienstverband van 45 jaar bij de Pittsburgh Steelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *