Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mahomes legt bijna halve kilometer af

Patrick Mahomes leek er gisteren tijdens Super Bowl LV alleen voor te staan. De quarterback werd, dankzij een gehavende offensive line, continu opgejaagd. Hoe ernstig de situatie is, blijkt uit nieuwe statistieken van NextGenStats. Mahomes legde tijdens de eindstrijd 497 yards (455 meter) over de grond af, alvorens de bal te gooien of door de verdediger neer te worden gehaald.

Mahomes werd in zijn heroïsche probeersels niet ondersteund door teamgenoten. Wanneer het de quarterback al lukte om na een scramble een pass af te vuren, werd de bal meestal niet gevangen door aanvallers. Zelfs niet wanneer de bal recht in de handen werd geplaatst.

Meest schrijnend was de play waarbij Mahomes, al vliegend door de lucht, alsnog een loepzuivere pass wist af te leveren. De pass raakte running back Darrel Williams in de facemask.

Overigens is Mahomes wel vertrouwd met het concept. In Week 5 liep hij ook al voor 495 yards alvorens te gooien. Wat de prestatie echter nog meer noemenswaardig maakt is dat Mahomes kampte met een turf toe, een blessure waardoor de grote teen immobiel en extreem pijnlijk is.

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *