Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Marty Schottenheimer overleden

Een van de meest vooraanstaande American football-coaches uit de NFL-geschiedenis is overleden. Marty Schottenheimer, over een periode van 21 seizoenen hoofdcoach van onder meer de Kansas City Chiefs en de San Diego Chargers, overleed vandaag op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer. De ziekte werd in 2014 bij hem vastgesteld.

Schottenheimer kwam in zijn bejubelde loopbaan tot 200 overwinningen in 327 wedstrijden. Slechts twee keer had de hoofdcoach een losing season. Zijn coaching filosofie kreeg al snel een eigen naam. Zijn teams speelden ‘Martyball’.

Grootste smet op zijn loopbaan is dat de hoofdcoach nooit tot aan de Super Bowl reikte. In de play-offs was zijn track record een stuk minder aansprekend. Van de 18 play-offs wedstrijden won hij er slechts vijf.

Schottenheimer coachte zijn laatste wedstrijd in 2006, toen hij de San Diego Chargers naar een 14-2 record loodste, alleen maar om in de eerste ronde van de play-offs te verliezen tegen de New England Patriots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *