Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Speelde ongeluk zoon een rol bij Andy Reid in Super Bowl?

Britt Reid hoeft zich voorlopig niet meer te vertonen op de faciliteiten van de Kansas City Chiefs. Britt, linebackers coach en zoon van hoofdcoach Andy Reid, bracht het team vorige week in verlegenheid door voor de Super Bowl verwikkeld te raken bij een auto-ongeluk. Bij het ongeluk raakten twee kinderen verwond, waarvan eentje ernstig.

De assistent-coach was onder invloed van alcohol en het medicijn Adderall, dat gebruikt wordt als een party drug, maar ook goed aanslaat bij mensen met ADHD. De coach kwam toen waarschijnlijk van de trainingsfaciliteit van de Chiefs, waar het vanuit de NFL-regels verboden is alcohol te consumeren.

Hoe het verkeersongeluk doorwerkte op het team in Super Bowl LV is moeilijk te meten. Maar gezien de voorgeschiedenis van Andy Reid met familieproblemen, is het heel goed mogelijk dat de hoofdcoach van de Chiefs er tijdens de wedstrijd niet helemaal met het koppie bij was.

Britt is eerder opgepakt voor rijden onder invloed. De problemen gaan terug tot aan 2017, toen hij samen met zijn broer Garrett voor het eerst aangepakt werd door het juridische systeem. Een rechter in Pennsylvania oordeelde toen dat beide heren uit een ‘gezin in crisis’ kwamen en in een huis leefde dat op een drugshol leek.

Garrett overleefde dat jaar niet. Tijdens het trainingskamp van de Philadelphia Eagles, waar Reid toen hoofdcoach was, overleed de zoon aan een drugsoverdosis. Britt werd veroordeeld tot gevangenisstraf, onder andere omdat hij tijdens een verkeersruzie met een wapen had lopen zwaaien en omdat er drugs bij hem werden aangetroffen.

Na de Super Bowl overwinning vorig seizoen gaf Andy Reid aan dat herinneringen aan zijn overleden zoon zeker door zijn hoofd gingen tijdens de overwinning op de San Francisco 49ers.

Het is dus niet ondenkbaar dat de herinneringen aan beide zoons een rol speelde tijdens de play-calling van Super Bowl LV. Elke goede vader zou daar uiteraard begrip voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *