Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Verdiend contract voor verrassing Taylor Heinicke

Quarterback Taylor Heinicke heeft zichzelf verzekerd van tenminste twee extra jaren in de NFL. Dat deed hij door een nieuw contract te tekenen voor twee seizoenen bij het Washington Football Team, waar hij dit seizoen een aardige indruk maakte.

De 27-jarige Heinicke maakte aan het eind van dit seizoen zijn opwachting in de Amerikaanse hoofdstad. Daar tekende hij pas op 8 december een contract bij de practice squad, maar werd hij elf dagen later al gepromoveerd naar de wedstrijdselectie.

In week 16 maakte hij zijn opwachting het vierde kwart van de wedstrijd tegen de Carolina Panthers, toen de naderhand ontslagen Dwayne Haskins was gebencht naar aanleiding van zijn wanprestatie in dat duel. Bij afwezigheid van Alex Smith mocht hij spelen en dat zag er toen al degelijk uit.

De meeste indruk maakte Heinicke echter in de wildcardronde van de play-offs, waarin de latere Super Bowl-winnaars Tampa Bay Buccaneers op bezoek kwamen bij de winnaar van de NFC East. Daarin kwam het Football Team zeker tekort tegen Tom Brady’s Bucs, maar dat lag niet in de eerste plaats aan de quarterback, die met een passer rating van 120.5 en een schitterende rushing touchdown zijn sporen naliet.

Nu wordt die prestatie dus bekroond met een contract met een waarde van 8,75 miljoen dollar en een looptijd van twee jaar. Taylor Heinicke stond eerder onder contract bij NFL-teams Minnesota Vikings, New England Patriots (practice squad), Houston Texans, Carolina Panthers en XFL-team St. Louis Battlehawks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *