Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Trevor Lawrence eert Kobe Bryant tijdens Pro Day

Trevor Lawrence heeft vrijdagochtend op de universiteit van Clemson zijn Pro Day georganiseerd. Lawrence, alom beschouwd als de eerste draft pick van de 2021 NFL Draft door Jacksonville Jaguars, gooide meer dan 30 passes om scouts te laten zien wat hij kan. Eén van de routes was een eerbetoon aan basketballer Kobe Bryant. De 8-yard stop play stond namelijk te boek als ‘Kobe’.

Lawrence was vooral crisp op de korte en de medium passes. Zo waren de scouts erg te spreken over een roll-out laser richting de zijlijn. De pass was erg strak en het voetenwerk zag er goed uit.

Op de diepe passes probeerde de quarterback zich ook te laten gelden, maar hij liet hij zijn mechanics af te toe varen. Zo ving een receiver een spectaculaire 70-yard pass, waarbij de ballenvanger wel moest werken voor de bal, en gooide hij een andere diepe bal die niet helemaal de benodigde diepte en snelheid had. Zijn wind-up leek wat overdreven, wat in de NFL nog wel tot problemen zou kunnen leiden. Het kan er natuurlijk mee te maken hebben dat Lawrence geen verdedigers tegenover zich had en ook geen shoulderpads droeg.

De NFL Draft wordt dit seizoen gehouden van donderdag 29 april tot en met zaterdag 1 mei. Cleveland is gastheer van de jaarlijkse selectieprocedure.

Alle throws van Trevor Lawrence tijdens zijn Pro Day, vind je hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *