Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles staat op omvallen

De Alphen Eagles zijn gestart met een GoFundMe-campagne om het hoofd boven water te houden. In een Facebook-bericht roept de noodlijdende footballclub uit Alphen aan den Rijn op tot een donatie.

Volgens de club ligt corona aan de financiële situatie ten grondslag. “Doordat de huidige Corona-restricties contactsporten in teamverband grondig aan banden leggen, kunnen wij onze geliefde sport niet beoefenen. Dit is niet alleen terug te zien in veel afgelaste trainingen en twee geannuleerde competitieseizoenen, maar ook zeker in het kasboek van de club,” schrijft de club.

De club loopt momenteel veel inkomsten mis: inkomsten uit de kantine, potentiële sponsoren die liever niet sponsoren als er niet gespeeld wordt (of het zelf al moeilijk hebben), het uitblijven van nieuwe leden en hun contributiegelden. “De kosten van onze club blijven gewoon doorlopen. De huur van het veld, onze contributiegelden aan de bond, de huur van de kleedkamers en kantine en bijvoorbeeld de gas- en lichtrekening.”

De Eagles waren in het vorige decennium één van de topploegen van Nederland. Alles op alles werd gezet om de dominante Amsterdam Crusaders als kampioen van Nederland te ontmantelen. Van 2012 tot en met 2014 was het daarin succesvol met drie Tulip Bowl-overwinningen op rij.

Alphen Eagles wil met de GoFundMe-actie 5.000 euro ophalen. Een tiende daarvan is inmiddels opgehaald. Wil jij de Eagles ook in de wedstrijd houden, doneer dan via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *