Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

J.J. Watt kiest voor Cards

Het wachten is voorbij: defensive end J.J. Watt heeft zijn keuze gemaakt. Via een social media post verraadde de voormalig speler van de Houston Texans dat hij komend seizoen herenigd wordt met wide receiver DeAndre Hopkins. Watt gaat naar de Arizona Cardinals.

Daarmee lijkt Watt vooral de kiezen voor spelplezier. In de taaie NFC West divisie lijken de Cardinals, afgelopen seizoen een 8-8 team, niet persé een instant Super Bowl contender. Zeker niet omdat de rest van de divisie uit de Seattle Seahawks (12-4), Los Angeles Rams (10-6) en de San Francisco 49ers (6-10) bestaat. De quarterbacks in de divisie lijken echter een gewillige prooi voor Watt.

Russell Wilson in Seattle klaagt dat hij te weinig bescherming krijgt van de offensive line en de komst van Watt zal daar niet veel verbetering in brengen. In Los Angeles is het stuur in handen geduwd van quarterback Matthew Stafford. Zijn eerste jaar in een nieuwe offense gaat ongetwijfeld ook met horten en stoten gepaard. Jimmy Garoppolo, tenslotte, komt terug van zijn zoveelste blessure en zal ook niet gewillig op de defensive lineman wachten.

Watt kost de Arizona Cardinals 23 miljoen dollar aan gegarandeerd geld. Zijn contract bestaat uit twee seizoenen en is in totaal 31 miljoen dollar waard. In Arizona vormt de verdediger een lijn samen met verdediger Chandler Jones. De twee verdedigers zijn samen goed voor 198 sacks (101 voor Watt, 97 voor Jones).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *