Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alex Smith comeback krijgt geen vervolg in Washington

Het Washington Football Team heeft quarterback Alex Smith laten gaan. De 36-jarige QB kwam afgelopen seizoen terug van een horrorblessure die hij in 2018 opliep en speelde in acht duels voor het Football Team. Nu Taylor Heinicke een contract heeft weten binnen te slepen, lijkt er geen plaats meer voor Smith in de hoofdstad.

In 2018 raakte Smith’s rechter onderbeen compleet verbrijzeld bij een sack in een wedstrijd tegen de Houston Texans. Daarbovenop ontwikkelde hij na een eerste operatie een vleesetende bacteriële infectie, waardoor zijn gezondheid ernstig in het geding was. Na vele operaties stal Alex Smith het voorbije jaar de harten van alle NFL-liefhebbers door in week 5 Kyle Allen te vervangen, die uitviel met een blessure. Hij kreeg er zelfs de ‘comeback player of the year’-award voor.

Maar, eerlijk is eerlijk, de oude Smith toonde zich het afgelopen seizoen nog niet in de NFL en bovendien miste hij door kleine blessures ook nog meerdere wedstrijden. Tel daar bij op dat de voorheen vrij onbekende Taylor Heinicke juist een uitstekende indruk maakte, en je komt tot de conclusie dat hij in de herfst van zijn carrière op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Het lijkt echter ondenkbaar dat dit meteen het einde van zijn NFL-loopbaan betekent. Hij zal niet zo lang gestreden hebben om na een half seizoen afscheid te nemen en daarnaast zullen veel teams best trek hebben in een ervaren back-up QB. Eén van de kandidaten lijkt San Francisco 49ers, die een adequate vervanger zoeken voor de vaak geblesseerde Jimmy Garoppolo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *