Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Draft Scout: 4 QBs

De Dutch Draft Scout heeft afgelopen maandag een mock draft vrijgegeven, waarbij de eerste vier keuzes in de Draft van april allemaal quarterbacks zijn. De informatiebron van NFL en collegenieuws voorspelt dat Trevor Lawrence als eerste wordt gekozen door de Jacksonville Jaguars en dat hierna Zach Wilson (BYU) van het Draft Board gaat.

De Dutch Draft Scout ziet vervolgens een aantal trades gebeuren, die ervoor zorgen dat ook op de nummer 3 en 4 posities een spelverdeler wordt gekozen. Volgens de kenner gaat Justin Fields (Ohio State) dankzij een trade up naar de Carolina Panthers en manoeuvreren de San Francisco 49ers zich in een positie om Trey Lance (North Dakota State) te kiezen.

Het is waarschijnlijk de laatste mock draft, voordat volgende week woensdag free agency begint. Dutch Draft Scout geeft een disclaimer dat de wereld van de draft vanaf 17 maart flink kan veranderen. Teams hebben gisteren officieel bevestigd gekregen dat ze 182,5 miljoen dollar mogen uitgeven onder de salary cap. Dat is aanzienlijk minder dan vorig seizoen, waardoor het spel van herstructureringen van contracten en het ontslag van toonaangevende spelers is begonnen.

Met die wetenschap lijkt het inderdaad onwaarschijnlijk dat er een stormloop op quarterbacks ontstaat en dat teams de moeite nemen daarvoor naar boven toe op te traden. De volgende mock verschijnt ongetwijfeld na de eerste grote gebeurtenissen in free agency.

De NFL Draft vindt dit jaar plaats in Cleveland van 29 april tot en met 1 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *