Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

49ers gaan voor mammoetachtige O-line

De San Francisco 49ers zijn bezig een O-line neer te zetten om ‘U’ tegen te zeggen. Offensive tackle Trent Williams wordt de best betaalde offensive tackle ooit, en met zesvoudig Pro Bowler Alex Mack wordt ook de center-positie komend seizoen stevig bezet.

Williams tekent een contract voor zes jaar, met een totale waarde van meer dan 138 miljoen dollar. Van 55 miljoen daarvan is hij al verzekerd als hij zijn handtekening onder de overeenkomst zet. Met een gemiddelde van 23 miljoen dollar per jaar pakt hij daarmee het record van de bestbetaalde offensive tackle ooit, dat hij afneemt van de voor de Ravens uitkomende Ronnie Stanley. Die moet het doen met ‘slechts’ 19,8 miljoen op jaarbasis.

De tackle speelde ook het afgelopen seizoen al in San Francisco, na tien seizoenen dienst in Washington. In zijn eerste seizoen bij de Niners haalde Williams meteen de Pro Bowl – iets wat hem in Washington ook al liefst zeven keer gelukt was.

Tegelijkertijd wordt Alex Mack weggesnoept bij de Atlanta Falcons. Als één van de beste centers in de National Football League ging hij dus al zes keer naar de Pro Bowl en speelde hij bovendien een Super Bowl. In de 51ste editie van de NFL-finale nam hij het met de Falcons op tegen de New England Patriots. Er werd met 28-34 verloren, na de legendarische comeback van Brady’s Pats.

Met deze absolute topspelers in de gelederen moet het teleurstellende afgelopen Californische seizoen worden doen vergeten. Door onder andere vele blessures haalden de Niners de postseason niet. Nu is er dus in ieder geval volop bescherming voor Jimmy Garoppolo – als die blijft – om de 49ers, net als in seizoen 2019, naar de Super Bowl te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *