Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mariota op weg naar de deur in Las Vegas

Het lijkt erop dat Marcus Mariota op zoek kan naar zijn derde team in drie seizoenen. De second overall pick in de NFL Draft van 2015 is waarschijnlijk niet langer houdbaar voor zijn huidige team Las Vegas Raiders. Mariota staat dit seizoen voor 10,7 miljoen dollar in de boeken en dat kan Vegas zich niet veroorloven voor een back-up. Mariota is gevraagd of hij zijn handtekening wil zetten om zo even drie miljoen dollar in te leveren.

Als Mariota de salarisverlaging niet accepteert, wordt hij waarschijnlijk de free agent markt ingegooid. Het is onwaarschijnlijk dat er trading partners zijn om het huidige contract van de quarterback over te nemen.

Mariota kwam afgelopen seizoen slechts een wedstrijd in actie. In week 15 mocht hij het van quarterback Derek Carr overnemen, nadat hij met een liesblessure het veld had verlaten. In het duel gooide Mariota een touchdown en een onderschepping.

Voor zijn overgang naar Las Vegas was Mariota de quarterback van de Tennessee Titans. Gaandeweg zijn loopbaan aldaar kreeg hij steeds minder speeltijd toebedeeld en moest hij de aanvoerdersband overdragen aan Ryan Tannehil. Zijn beste statistische jaar was in 2016, toen hij voor 3.426 yards gooide, inclusief 26 touchdown passes en slechts 9 onderscheppingen.

Tannehil verdiende uiteindelijk een nieuw contract bij de Titans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *