Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wentz heeft geen ‘hard feelings’ jegens Hurts

Het laatste seizoen van Carson Wentz bij de Philadelphia Eagles verliep voor de quarterback niet zoals gewenst. Teleurstellende resultaten met de franchise, en een teleurstellende performance van Wentz zelf, maakten het uiteindelijke afscheid voor hem tot een debakel.

En dat in het seizoen waarin de front office van de Eagles al opzien baarde door een quarterback te draften. En niet in één van de laatste rondes, maar al met pick nummer 53: ronde twee dus. Jalen Hurts zal destijds zelf verrast geweest zijn door de uitverkiezing uit ‘Philly’ – net als Carson Wentz. Maar tot onderlinge frustraties leidde dat niet, volgens laatstgenoemde.

,,Het was geen leuk seizoen, ik kan het niet leuker maken dan het was,’’ liet Wentz optekenen op de Amerikaanse site TheAthletic.com. ,,Maar ik wens die jongen niks dan het beste. Ik heb veel respect voor hem en het is nu eenmaal wat het is.’’

Inmiddels heeft de 28-jarige quarterback een nieuwe werkgever gevonden. Bij de Indianapolis Colts hoopt hij voorlopig weer de onbetwiste starter te zijn op de belangrijkste positie van allemaal.

En dat doet hij onder hoofdcoach Frank Reich: de man die in Phildelphia twee jaar lang offensive coordinator was en dus intensief samenwerkte met Wentz toen diens carrière een vlucht nam. Nu krijgt de quarterback de kans om die dienst terug te bewijzen aan de carrière van Reich als eindverantwoordelijke. In de front office van Indianapolis hebben ze het idee dat het volgende decennium wel eens ‘goud’ kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *