Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Smith-Schuster blijft Steelers trouw

JuJu Smith-Schuster speelt ook komend seizoen bij de Pittsburgh Steelers. De 24-jarige wide receiver tekent in Pennsylvania een contract voor slechts één jaar en vangt daar naar verluidt zo’n 8 miljoen dollar voor.

En die deal was nog niet zo vanzelfsprekend, want Smith-Schuster had ook elders aan de slag gekund. De Baltimore Ravens boden de voormalige USC Trojan 9 miljoen dollar plus 4 miljoen aan bonussen, terwijl de Super Bowl-kampioen van 2020, Kansas City Chiefs, de receiver ook graag in de gelederen had gehad. Daar had hij op 8 miljoen dollar kunnen rekenen, plus 3 miljoen aan bonussen.

Smith-Schuster won met de USC Trojans in zijn laatste college-jaar de Rose Bowl, waarna hij door de Steelers in de tweede ronde van de draft van 2017 werd uitgekozen. In zijn tweede seizoen mocht hij naar de Pro Bowl, iets wat hij sindsdien nog niet heeft weten te herhalen.

Afgelopen seizoen zorgde de geboren Californiër voor enige controverse in Pittsburgh. Voor zijn TikTok-kanaal maakte hij filmpjes waar hij op de logo’s van tegenstanders als de Buffalo Bills en de Cincinnati Bengals danst. In de wedstrijd tegen de Bengals – de grootste rivaal – moest hij dat bekopen met een ferme hit en een forced fumble van safety Vonn Bell.

Ook zijn uitspraken voorafgaand aan de wild card-game tegen rivaal Cleveland Browns leverden weinig goeds op voor de Steelers. ,,De Browns blijven de Browns” en ,,het blijven een stel grijze muizen” liet Smith-Schuster toen optekenen. In dat duel werden de Pittsburghers overlopen door de Browns en verloren ze met 48-37, hoewel JuJu nog wel een touchdown ving.

Komend seizoen mag hij dus wederom zijn best doen om de ballen van Ben Roethlisberger te vangen, terwijl men bij de zesvoudig Super Bowlkampioenen al negen seizoenen wacht op deelname aan de NFL-finale. Daar moet dan nu verandering in komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *