Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Miami zet NFL Draft op stelten

De Miami Dolphins hebben de NFL Draft 2021 op stelten gezet door draft picks te ruilen met de San Francisco 49ers en Philadelphia Eagles. Hierdoor ziet de top van het draft board er op 28 april anders uit.

Tot de verbeelding spreekt de swap met de Niners. De ploeg uit de Bay Area ruilden enkele picks om de rechten te verwerven van de third overall pick van de Dolphins. De ploeg uit San Francisco geeft Miami de twaalfde pick in deze Draft, maar ook de first round picks van het team in 2022 en 2023. Daar bovenop krijgt Miami ook nog een third round compensatory pick in deze Draft.

De move is opmerkelijk, want normaal wordt grof ruilmateriaal alleen op tafel gelegd als er een franchise quarterback in het spel is. Trevor Lawrence is bij de derde keuze naar alle waarschijnlijkheid al weg, dus zou het gaan om Justin Fields, Zach Wilson of Trey Lance.

De Niners hebben echter eerder aangegeven dat Jimmy Garoppolo aankomend seizoen gewoon de starting quarterback is. Zelfs na de succesvolle onderhandelingen met Miami hield het team dit vol, alhoewel ook meteen in de wandelgangen duidelijk werd dat er gehengeld wordt naar een trade.

Miami was na de trade met de 49ers nog niet klaar. Enkele minuten nadat de blockbuster trade bekend werd, maakten de Dolphins namelijk nog een trade bekend. De ploeg uit Florida gaf de verworven twaalfde pick in de Draft aan de Philadelphia Eagles om weer terug te verhuizen naar de zesde pick in de selectieprocedure. Hiervoor moest Miami ook de eigen first round pick in 2022 opgeven. Bovendien ruilden de ploegen een pick in de latere ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *