Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jalen Hurts veilig bij Philadelphia Eagles

Enkele minuten nadat de San Francisco 49ers hun twaalfde pick verruild hadden met de third overall van Miami Dolphins, kwam het nieuws naar buiten dat de Philadelphia Eagles hun eigen sixth pick overall ruilden voor de nieuwe nummer twaalf van Miami. Het lijkt een preventieve zet van de Eagles: door uit de top tien te traden, komen ze waarschijnlijk niet in verleiding om een quarterback te kiezen.

En dat is goed nieuws voor Jalen Hurts, de huidige quarterback van de Philadelphia Eagles. Hij krijgt nu de kans om een seizoen lang te laten zien wat hij kan, zonder dat quarterback Carson Wentz of een ‘new kid on the block’ in zijn nek lopen te hijgen.

Een reconstructie van afgelopen vrijdag laat ook zien dat de Philadelphia Eagles ook nog niet helemaal overtuigd zijn dat Hurts het antwoord is op de quarterback positie. Nadat de deal tussen de 49ers en de Dolphins beklonken was, stak er namelijk een verhaal de kop op dat de Eagles ook geprobeerd hadden de third overall pick te bemachtigen. De ploeg uit de City of Brotherly Love kwam er echter niet uit met de ploeg uit Florida.

Met de nieuwe rangorde in de Draft is het algemeen de verwachting dat er vier quarterbacks van het Draft Board af gaan met de eerste tien picks.

Voorlopig krijgt Hurts dus, zo lijkt het, het voordeel van de twijfel van nieuwe hoofdcoach Nick Sirianni. Hierbij kan Hurts nog steeds niet helemaal uit de schaduw van voorganger Wentz stappen. Als Wentz namelijk aankomend seizoen in Indianapolis meer dan 75% van alle aanvallende snaps speelt, dan verandert de ‘conditional’ pick in de tweede ronde (die de Eagles met de trade naar Indianapolis kregen) in een first-round pick.

De Eagles hebben in dat geval volgend seizoen drie first round picks. De eigen pick, de pick van Miami en de pick van Indianapolis. Dat te samen is genoeg ammunitie om volgend seizoen naar boven toe te ruilen voor een nieuwe franchise quarterback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *