Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alistair Kirkwood stapt op bij NFL UK, NFL richt zich op Duitsland?

NFL UK Managing Director Alistair Kirkwood stapt na twintig seizoenen op bij de National Football League. De move lijkt direct invloed te hebben op het aantal wedstrijden dat de komende jaren in London wordt gespeeld.

Kirkwood begon zijn NFL-loopbaan in 1999 bij de Amsterdam Admirals. Hij studeerde via deze organisatie af bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn studie ontpopte Kirkwood zich als een belangrijke pion voor american football in Europa. Hij werd verantwoordelijk voor de NFL International Games in London en wist in die hoedanigheid 28 wedstrijden te organiseren in drie verschillende stadions. Ook was hij verantwoordelijk voor een grote tv-deal met Sky Sports en wist hij NFL Gamepass te lanceren in Europa. Zijn NFL International Player Pathway programma, tenslotte, bracht de NFL een aantal Europese topspelers.

Zijn aftreden doet dan ook de wenkbrauwen fronzen, zeker ook omdat zijn opvolger meteen een alleszeggende titel draagt. De zaak is nu in handen van Brett Gosper, die negen jaar lang leiding gaf over World Rugby. Hij wordt Hoofd van de UK en van Europa.

Het nieuws van zijn aftreden kan dan ook niet los worden gezien van enkele resoluties die tijdens de NFL Owners meeting gepasseerd zijn. Zo valt in een memo van de NFL te lezen dat er vier wedstrijden worden gespeeld buiten Amerika, waarvan twee in het stadion van Tottenham Hotspur. Verder valt te lezen dat er een wedstrijd gespeeld moet worden in het Estadia Azteca in Mexico City en een in Duitsland. In de memo wordt opengelaten of die wedstrijd gespeeld gaat worden in Munchen of Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *