Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Deshaun Watson zakt weg in moeras van aantijgingen

Deshaun Watson maakt weer eens headlines op de Amerikaanse sportsites. Maar deze keer niet om een eventuele transfer of een nieuw contract, maar om iets van ernstiger aard. Negentien aanklachten zijn er namelijk inmiddels tegen hem ingediend, bijna allemaal vanwege vermeend seksueel overschrijdend gedrag van de quarterback.

Een paar weken geleden kwam de eerste zaak aan het licht. Een masseuse uit Houston diende een aanklacht in tegen Watson, omdat die haar met zijn penis zou hebben betast en zou hebben aangedrongen op seks bij een massagebehandeling van haar. Volgens de aanklacht zou Watson een aantal weken later nog hebben geprobeerd zijn excuses aan te bieden. In de publiciteit ontkende Deshaun Watson het voorval: ,,ik heb nog nooit een vrouw minder dan uiterst respectvol behandeld.’’

Maar met die ontkenning was de kous verre van af. In de dagen daarna stroomden de verdere aantijgingen binnen van masseuses en therapeutes, allemaal met als onderwerp aanrandingen of andere ongewenste seksuele avances. De meesten daarvan uit Houston of uit de buurt daarvan, een enkeling elders uit het land.

De negentiende aanklacht die daar dinsdag overheen kwam ging over het frustreren van het proces door Watson. Zo zou hij belastende Instagramberichten hebben verwijderd en geprobeerd hebben te schikken met slachtoffers. Iets wat overigens door zijn advocaat stellig ontkend wordt.

Wat dit voor de carrière van Deshaun Watson betekent is onduidelijk, maar inmiddels heeft Texans-GM Nick Caserio zich ook met de zaak bemoeid. ,,We nemen de aanklachten zeer serieus. De beschuldigingen zijn zorgwekkend. Als organisatie accepteren we zulk gedrag niet. Maar we wachten uiteraard het strafproces af.’’

Het zijn alvast weinig geruststellende woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *