Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL-schema definitief naar 17 wedstrijden

De National Football League gaat vanaf dit jaar definitief een seizoen draaien waarin elk team 17 wedstrijden speelt. Dat werd deze week duidelijk, en in de nieuw gecreëerde speelronde staan een paar sappige ontmoetingen op het programma.

De extra wedstrijd in het schema is een extra match-up met een team uit de andere conferentie, dat in zijn divisie op de zelfde plaats is geëindigd. Zo speelt de nummer drie van de NFC West – de Arizona Cardinals – tegen de nummer drie van de AFC North – de Cleveland Browns. Een mooi affiche, maar ze zijn er nog mooier.

Zo is de NFC North gekoppeld aan de AFC West. En dat betekent dus een directe ontmoeting tussen de divisiekampioenen Green Bay Packers, onder leiding van Aaron Rodgers, en de Kansas City Chiefs, onder leiding van Patrick Mahomes. Twee van de beste quarterbacks van het afgelopen seizoen komen elkaar opnieuw tegen.

Maar ook de wedstrijd New Orleans Saints tegen de Tennessee Titans is er eentje om naar uit te kijken. En wat te denken van de Dallas Cowboys tegen de New England Patriots, of de Seattle Seahawks tegen de Pittsburgh Steelers. Kortom, wedstrijden om de vingers bij af te likken en in totaal zes match-ups van teams die present waren in de afgelopen play-offs.

In Amerikaanse media wordt erover gesproken dat deze wedstrijden wel eens als één speelronde kunnen gaan worden uitgeserveerd, maar daar is officieel nog niks over bekend. Maar ook als de wedstrijden over het hele seizoen worden uitgesmeerd weten we alvast dat ons nóg meer mooie potjes staan te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *