Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Interne rompslomp houdt Scorpions uit ELF

De Stuttgart Scorpions spelen niet in het openingsjaar van de European League of Football. Dat is de uitkomst van een urenlange ledenvergadering die heeft geleid tot het opzij zetten van hoofdcoach Martin Hanselmann en het behouden van de franchise als club in de Duitse competitie, de GFL.

Dat schrijft althans de Duitse sportsite touchdown24.de op basis van een interview met Hanselmann. De aan de kant gezette coach beschrijft hoe hij woensdagavond uit zijn functie werd ontheven. ,,Ik wilde de training gaan leiden toen ik een mij onbekend persoon op het veld zag. Toen nam een speler het woord en introduceerde de onbekende persoon als de nieuwe trainer.’’

En dat was geen toevallige introductie, want de speler die het woord nam was Giacomo de Pauli, zoon van de nieuwe voorzitter Cesare de Pauli.

Maar het feitelijke ontslag van Hanselmann kwam ook voor hemzelf niet geheel uit de lucht vallen. ,,Ik had die namiddag al een telefoongesprek met Cesare de Pauli, waaruit duidelijk werd dat verdere samenwerking erg moeilijk ging worden.’’

In een reactie op het artikel schrijft het nieuwe bestuur van de Scorpions op de website echter dat de vork volgens hen heel anders in de steel zit. ,,Het klopt niet dat Martin Hanselmann is ontslagen door ons. We hebben het alleen over een regeling omtrent de opzegging van het contract gehad, maar daarover is nog niets besloten. Eric Weaver (de nieuwe coach, red.) is door één speler gevraagd om die avond de staf te ondersteunen en blijft actief als jeugdtrainer.’’

De bestuurswijziging en de trainerswissel betekenen in ieder geval dat de Scorpions actief blijven in de German Football League. Maar dat zou niet hoeven betekenen dat de ELF een team minder gaat tellen dan voorheen, zo schrijft de touchdown24.de. Het zou nog steeds het plan zijn om een team uit de Zuid-Duitse regio Schwaben mee te laten spelen in de nieuwe geprofessionaliseerde league. Onder leiding van Martin Hanselmann.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *