Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Darnold aan de slag bij Carolina Panthers

Quarterback Sam Darnold speelt vanaf komend seizoen bij de Carolina Panthers. Zijn oude club, de New York Jets, verkregen in ruil voor Darnold een pick in de zesde ronde van de draft van 2021, en picks in de tweede en vierde ronde in 2022.

De New York Jets doen dus afstand van hun startende quarterback van de afgelopen seizoenen. Darnold werd in 2018 door de sportief gezien noodlijdende New Yorkers gedraft met pick drie in de eerste ronde. Hij werd dus gezien als absoluut toptalent, maar ook de Californiër kon het tij niet keren. Sinds 2011 noteerden de Jets nog altijd slechts één winning season, maar dat was – in 2015 – niet eens goed genoeg om de play-offs te halen.

Met dat gegeven zou je de transfer vanuit Panthers-oogpunt kunnen bestempelen als een miskoop, maar dat is toch te kort door de bocht. Darnold moest het bij ‘Gang Green’ namelijk stellen met vrij matige receivers en ook aan de kwaliteiten van toenmalige hoofdcoach Adam Gase wordt veelal getwijfeld. Zeker is wel, dat het voor Darnold inmiddels nu of nooit is. Als hij een franchise-quarterback van naam wil worden dan zal hij in Carolina moeten laten zien dat hij daadwerkelijk de juiste skills bezit om een team te dragen.

De New York Jets lijken ondertussen maar weer eens van voor af aan te gaan beginnen met het opbouwen van een franchise die potten kan breken. Onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Robert Saleh en gewapend met de tweede pick in de aankomende draft en de nieuw verkregen picks in de komende twee edities, moet er een team gebouwd worden dat eindelijk weer eens naar de play-offs kan. Voor het eerst sinds 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *