Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voormalig NFL-speler pleegt massamoord

Voormalig defensive back Philip Adams, die tijdens zijn loopbaan onder andere uitkwam voor de San Francisco 49ers, New England Patriots Patriots en Seattle Seahawks, heeft woensdagavond vijf mensen doodgeschoten en daarna de hand aan zichzelf gelegd.

Volgens de kranten schoot Adams een vooraanstaande dokter dood in zijn praktijk in Rock Hill, South Carolina. Ook zijn vrouw, twee kleinkinderen en een werknemer van de dokter werden gedood. Een zesde persoon is opgenomen in het ziekenhuis, maar overleefde vooralsnog de aanslag.

Adams speelde in 78 NFL-wedstrijden en de autoriteiten tasten vooralsnog in het duister over de toedracht. Meest voor hand liggend lijkt dat Adams te kampen had met de hersenziekte CTE en bij de dokter aanklampte voor medicijnen of hulp. Adams liep gedurende zijn loopbaan diverse hersenschuddingen op en zijn vader liet doorschemeren ‘dat football hem in de problemen heeft gebracht’.

De familie heeft nu het lichaam van Adams vrijgegeven voor autopsie. De autoriteiten zullen onderzoek doen of CTE inderdaad terug te vinden is in de hersenen van de schutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *