Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Julian Edelman houdt het voor gezien

Wide receiver Julian Edelman keert volgend seizoen niet meer terug op de velden van de National Football League. De drievoudig Super Bowlwinnaar geeft er op zijn 34ste de brui aan na een blessure die hem een groot deel van het vorige seizoen aan de kant hield.

Tien jaar lang was Edelman, blessures daargelaten, een vaste waarde bij de New England Patriots van quarterback Tom Brady. Daar won hij drie Super Bowls en in editie LIII, waarin de Pats de Los Angeles Rams versloegen, was hij zelfs de MVP.

Vorig seizoen kwam hij echter alleen in de eerste zes wedstrijden in actie, waarin hij geen enkele touchdown-pass ontving van quarterback Cam Newton. Daarna moest hij, voor wat in eerste instantie een lichte knieblessure leek, onder het mes. Hij keerde daarvan niet meer terug.

Naar nu blijkt is dat dus definitief. Officieel hebben de Patriots het contract van de receiver ontbonden, omdat die een fysieke test niet haalde. In de praktijk is dat naar alle waarschijnlijkheid een nasleep van de operatie tijdens het vorige seizoen.

De carrière van één van de beste en meest markante wide receivers in de NFL komt daarmee tot een abrupt einde – een carrière die Edelman overigens nooit naar de Pro Bowl bracht. De gouden generatie van de New England Patriots brokkelt daarmee ook langzaam verder af. Of dat betekent dat de Pats voorlopig écht een pas op de plaats moeten maken, zal het komende seizoen wellicht blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *