Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

ELF is compleet: Surge strijkt neer in Stuttgart

De European League of Football heeft haar achtste en laatste team voor het openingsseizoen wereldkundig gemaakt. De Stuttgart Surge wordt het zesde Duitse team in de nieuwe competitie en lijkt een re-incarnatie van de Sacramento Surge uit de voormalige World League of American Football te zijn, de voorloper van NFL Europe.

Daarmee is de complete line-ups qua franchises eindelijk rond. Of eigenlijk: zijn de teamnamen rond. Want dat het laatste team in Stuttgart neer zou strijken was allang bekend. Begin deze maand trokken de Stuttgart Scorpions zich echter terug als potentiële franchise en ontsloegen ze de hoofdcoach, en dus moest er een nieuwe club worden opgezet om een ELF-franchise te kunnen huisvesten.

Dat is dus de Stuttgart Surge geworden. Het lijkt erop dat ook dit, net als de Cologne Centurions, Frankfurt Galaxy, Berlin Thunder, Hamburg Sea Devils en Barcelona Dragons, een heroprichting is van een oude franchise. De Sacramento Surge speelde namelijk in 1991 en 1992 in de WLAF met vergelijkbare clubkleuren als die van de nieuwe Surge.

De Amerikaanse Surge kende maar een kort bestaan, maar wist in haar tweede en laatste seizoen wel de World Bowl te winnen. Na in de halve finale te hebben afgerekend met de Barcelona Dragons, die dus eveneens zijn teruggekeerd, werd de finale met 21-17 gewonnen van Orlando Thunder.

Voor zover daar nog niet mee was begonnen is het nu zaak voor de Surge om zich als een malle voor te bereiden op het komende seizoen, dat al in juni moet gaan beginnen. Het is echter aan te nemen dat men niet van voor af aan hoeft te beginnen, omdat bijvoorbeeld de door de Scorpions opzij gezette hoofdcoach Martin Hanselmann bij de Surge die functie weer gaat bekleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *