Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Power Ranking, 24-17: Zwakke NFC East ligt helemaal open

In aanloop naar de NFL Draft presenteert Gridiron in vier delen de eerste echte Gridiron Power Ranking! In deel twee completeren we de onderste helft van onze ranglijst.

24. Detroit Lions
De Lions komen uit een moeizaam seizoen, waarin zowel de general manager als de hoofdcoach werden ontslagen. De nieuwe leidsman, Dan Campbell, moet Detroit de komende jaren naar nieuwe successen leiden. Komend seizoen staan de troepen binnen de lijnen onder leiding van quarterback Jared Goff, die werd geruild voor Matthew Stafford. En hoewel wide receiver Kenny Golladay vertrok, kwam tight end Josh Hill juist naar Detroit toe. Met pick zeven in de hand kunnen de blauw-zilveren bovendien investeren in nog een wapen voor Goff – of verrassen met een quarterback.

23. New York Giants
De Giants gingen met een matig team de free agency in, maar komen er een stuk beter uit. Ervaren tight end Kyle Rudolph en wide receiver Kenny Golladay werden binnengehaald om quarterback Daniel Jones volop opties te geven komend seizoen. Vorig jaar werden de Giants tweede in de NFC East, met een goed jaar moet dat op z’n minst geëvenaard kunnen worden.

22. Chicago Bears
Mitch Trubisky verliet de Bears om back-up te worden bij de Bills. Zijn vervanger Andy Dalton is kwalitatief wellicht net iets beter, maar aanvallend blijft het weinig spectaculair in Chicago. De ijzersterke verdediging, die de Bears vorig jaar de play-offs in kreeg, zag cornerback Kyle Fuller vertrekken maar bleef verder min of meer intact. Of de franchise komend seizoen weer de play-offs in kan sluipen is met het huidige roster echter zeer de vraag, zeker omdat na het relatieve succes van vorig jaar de eerste draft pick pas nummer twintig is.

21. Washington Football Team
Als winnaar van de NFC East dook het Football Team vorig jaar met een losing record de postseason in. Dit jaar hopen de hoofdstedelingen dat kunstje te herhalen en aan de defense zal het niet liggen. Die bleef intact en is met defensive end Chase Young, die vorig jaar een uitstekend rookie jaar draaide, van een hoog niveau. De quarterbackpositie is wel wat precair: Taylor Heinicke leek de starter te worden na een goed seizoenseinde en het stoppen van Alex Smith, maar met de komst van Ryan Fitzpatrick staat dat op losse schroeven. Wie de startende QB ook wordt, Washington heeft een leuke groep spelers die opnieuw richting de play-offs kan.

20. Las Vegas Raiders
In de luwte van de Chiefs werden de Raiders tweede in de AFC West, met een 8-8 record. Genoeg voor een wildcard was het niet, maar er zit wel wat muziek in dit roster. Tijdens free agency vertrok wide receiver Nelson Agholor, maar Kenyan Drake kwam juist naar Vegas toe. Hij vormt samen met Josh Jacobs een gevaarlijk running back-duo en kan zeer handig zijn – zeker voor een team waar over de kwaliteiten van de quarterback, Derek Carr, getwijfeld wordt. Die kan zijn critici de mond snoeren door de Raiders in zijn achtste seizoen eindelijk naar de play-offs te helpen.

19. Los Angeles Chargers
Met quarterback Justin Herbert hebben de Chargers een QB met veel potentie. Om de Raiders te verslaan om plaats twee in de AFC West zou het wellicht fijn zijn voor Herbert als hij iets meer opties zou krijgen. In plaats daarvan vertrok tight end Hunter Henry en is zijn vervanger Jared Cook, al met al een downgrade. De quarterback krijgt in ieder geval genoeg tijd om een vrije receiver uit te kiezen, want tijdens free agency werd geïnvesteerd in de toch al sterke offensive line. Al met al moeten de Chargers zich met een goede draft kunnen mengen in de strijd om een play-offticket.

18. Dallas Cowboys
Het seizoen van Amerika’s populairste NFL-franchise was ronduit teleurstellend. Maar het 6-10 record en het mislopen van de play-offs zijn natuurlijk wel voor een deel toe te schrijven aan de blessure van quarterback Dak Prescott, die hem na week 5 het hele seizoen aan de kant hield. Als iedereen heel blijft zijn de Cowboys de favorieten voor de NFC East-titel en het bijbehorende ticket voor de postseason, zeker nu tijdens free agency de defensie een kwaliteitsimpuls heeft gekregen.

17. New England Patriots
Nog net in de onderste helft van onze power ranking vinden we de Patriots. De gouden generatie onder leiding van Tom Brady is inmiddels grotendeels vertrokken of gestopt, en dus moest er geïnvesteerd worden in nieuwe namen. Dat gebeurde: tight ends Hunter Henry en Jonnu Smith, wide receiver Nelson Agholor en linebacker Kyle Van Noy werden onder andere binnengehaald tijdens free agency. Die versterkingen werden wel duurbetaald, maar als quarterback Cam Newton een goed seizoen draait gaan de Patriots weer meedoen om de play-offs.

Eerder publiceerden we al de onderste acht van onze power ranking:
32. New York Jets
31. Denver Broncos
30. Jacksonville Jaguars
29. Philadelphia Eagles
28. Atlanta Falcons
27. Houston Texans
26. Cincinnati Bengals
25. Carolina Panthers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *