Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Power Ranking, 16-9: beste running backs in de subtop

In aanloop naar de NFL Draft publiceren we in vier delen de eerste echte Gridiron Power Ranking! In dit artikel lees je alles over de subtop van de National Football League.

16. Minnesota Vikings
Het afgelopen seizoen van de Vikes was niet goed, maar met supertalent Justin Jefferson was er een groot lichtpunt. De wide receiver was in zijn rookie-jaar goed voor 1400 receiving yards, een NFL-record. Of dat nou dankzij of ondanks quarterback Kirk Cousins was, Jefferson zal van grote waarde blijven voor de Vikings, in tegenstelling tot tight end Kyle Rudolph die naar de Giants vertrok. Met Dalvin Cook heeft Minnesota nog wel één van de beste running backs in de league en alles bijelkaar moet een wild card volgend jaar haalbaar zijn.

15. Miami Dolphins
De Dolphins op plaats vijftien, daar zag het anderhalf jaar geleden niet naar uit. Maar het 5-11 record uit 2019 werd omgedraaid naar een 10-6 in het afgelopen seizoen. Genoeg voor de play-offs was het niet, maar met quarterback Tua Tagovailoa moet dat komend jaar weer eens gaan lukken. Alle eieren worden in ieder geval in zijn mandje gelegd, want de ervaren Ryan Fitzpatrick vertrok uit Florida. Wide receiver Will Fuller kwam juist als extra wapen naar Miami toe, en met picks zes en achttien in de draft kan het roster nog wat verder worden opgeleukt tijdens de draft.

14. San Francisco 49ers
Lang was het onzeker, maar Jimmy Garoppolo lijkt komend seizoen weer de startende quarterback bij de Niners te worden. Hij krijgt er wel een jonge concurrent bij, want dankzij een trade heeft San Fran de third pick overall, en het heeft er alle schijn van dat die naar een quarterback gaat. Het afgelopen seizoen was mede door vele blessures in elk geval moeizaam, maar om een nieuwe blessure te voorkomen is tijdens free agency alvast geïnvesteerd in de offensive lijn door center Alex Mack in te lijven. Als iedereen heel blijft zijn de 49ers in ieder geval gewoon weer een team om rekening mee te houden.

13. Indianapolis Colts
Niet het meest opvallende team in de NFL, maar wel een zeer degelijk roster. Op de quarterbackpositie boeten de Colts wel iets aan kwaliteit in – Philip Rivers ging met pensioen, Carson Wentz moet hem vervangen – maar met receivers als TY Hilton, Parris Campbell, Michael Pittman en Jack Doyle hoeft dat geen probleem te zijn. Als er geen gekke dingen gebeuren zijn de Colts volgend seizoen opnieuw een reële bedreiging voor de Titans in de AFC South.

12. Arizona Cardinals
De Cards kunnen volgend seizoen als outsider meedoen om de titel in de beste divisie van allemaal, de NFC West. En dat ondanks een weinig succesvolle free agency waarin weliswaar wide receiver AJ Green gehaald werd, maar defensive end JJ Watt en running back Kenyan Drake vertrokken. Aan de andere kant, wie heeft een running back nodig als je Kyler Murray hebt. De ijzersterke quarterback kan Arizona eigenhandig – oké, met wat assistentie van DeAndre Hopkins – voor het eerst sinds 2015 naar de postseasons dragen.

11. Pittsburgh Steelers
Big Ben is wellicht niet meer wat hij geweest is, maar de wide receivers maken dat meer dan goed. De combinatie van de ervaren JuJu Smith-Schuster en rookie Chase Claypool deed vorig jaar wonderen, zeker voor laatstgenoemde. De Steelers gingen zelfs 11-0 in de eerste elf wedstrijden van het seizoen, al was het spel daar niet altijd naar. Met een goed gebalanceerd roster moet Pittsburgh ook komend seizoen de play-offs halen.

10. New Orleans Saints
De Saints hebben nog geen idee wie hun quarterback wordt, en toch zijn ze volgens ons een top 10-team. Het laat zien hoe goed het roster is, ook na het met pensioen gaan van Drew Brees. Of Jameis ‘lange halen snel thuis’ Winston hem nou gaat vervangen of Taysom ‘welke positie?’ Hill, de Saints hebben voldoende kwaliteit in huis om voor het vijfde seizoen op rij minstens elf overwinningen te behalen. Enige nadeel: het roster van de Saints is relatief oud. Maar ach, wie dan leeft, wie dan zorgt.

9. Tennessee Titans
De toch al sterke verdediging van de Tennessee Titans werd de afgelopen free agency weer volop versterkt. De offense kreeg minder liefde, maar had die misschien ook niet nodig. Quarterback Ryan Tannehill, in 2019 goedkoop opgepikt, heeft allang bewezen waarom hij Marcus Mariota verdrong van die positie en met meer dan degelijke receivers én de fenomenale running back Derrick Henry zijn de Titans favoriet om de titel in de AFC South binnen te slepen.

Eerder publiceerden we al de onderste acht en de middenmoot van onze power ranking:
32. New York Jets
31. Denver Broncos
30. Jacksonville Jaguars
29. Philadelphia Eagles
28. Atlanta Falcons
27. Houston Texans
26. Cincinnati Bengals
25. Carolina Panthers
24. Detroit Lions
23. New York Giants
22. Chicago Bears
21. Washington Football Team
20. Las Vegas Raiders
19. Los Angeles Chargers
18. Dallas Cowboys
17. New England Patriots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *