Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Power Ranking, top-8

In aanloop naar de NFL Draft presenteert Gridiron in vier delen haar eerste echte power ranking! We zijn toegekomen aan het laatste deel en dus de beste acht teams van dit moment.

8. Los Angeles Rams
‘Team IKEA’ was vorig jaar voor de football-fan niet het meest leuke team om naar te kijken. En toch gingen de Rams, zonder ook maar één keer 40 punten of meer te scoren, met een 10-6 record naar de play-offs, waar en passant de Seahawks nog even werden uitgeschakeld. Het grote wapen was dan ook de verdediging, één van de besten van de league. De belangrijkste pionnen daarvan zijn gebleven en met de nieuwe quarterback Matthew Stafford, de getalenteerde running back Cam Akers en de zeer degelijke receiver Cooper Kupp blijven de Rams een team om rekening mee te houden.

7. Cleveland Browns
In de play-offs verbaasden de Browns vriend en vijand door de Steelers te overlopen en uit te schakelen. Het was het definitieve visitekaartje van een fantastisch team, dat Cleveland voor het eerst sinds 18 jaar weer een franchise gaf om trots op te zijn. Tijdens free agency werd vooral in de secondary geïnvesteerd en met een jonge, gretige offense kunnen de Browns heel ver komen – misschien wel tot aan een NFC Championship-game.

6. Seattle Seahawks
Het seizoen van de Seahawks ging als een nachtkaars uit, na het verlies tegen divisiegenoot Los Angeles Rams in de wildcardronde. Bovendien rommelde het de afgelopen tijd tussen quarterback Russell Wilson en hoofdcoach Pete Carroll. Toch had Seattle een record van 12-4 en liet Wilson – zij het bij vlagen – nog steeds zien dat hij één van de beste quarterbacks in de league kan zijn. Ondanks een gebrek aan draft picks, slechts drie dit jaar, ziet de nabije toekomst er nog altijd rooskleurig uit in de pacific north-west.

5. Baltimore Ravens
Free agency was niet aan de Ravens besteed: belangrijke pass-rushers vertrokken, terwijl alleen de offensive line iets versterkt werd. Dat gezegd hebbende blijft de offense van de Ravens natuurlijk uitmuntend, zelfs ondanks afgeketste onderhandelingen met receivers JuJu Smith-Schuster en Sammy Watkins. Een goed receiver-corps en een fenomenale run game met een hoofdrol voor quarterback Lamar Jackson, waar Ravens-fans ook de komende jaren volop plezier aan gaan beleven.

4. Buffalo Bills
‘Onderzoek alles en behoud het goede’, het is een bijbelse spreuk die volledig op Bills-quarterback Josh Allen lijkt te slaan. In drie seizoenen tijd is hij een volwassen quarterback geworden, zonder dat het ten koste ging van de creativiteit van de offense van Buffalo. Tijdens free agency werden met tight end Jacob Hollister en wide receiver Emmanuel Sanders bovendien nog wat extra wapens aan het roster toegevoegd. Misschien kan komend seizoen dan eindelijk hét jaar worden van de Bills.

3. Tampa Bay Buccaneers
‘Never change a winning team’ moet men in Tampa hebben gedacht. Alle spelers die in de Super Bowl startten werden namelijk behouden, inclusief Tom Brady en Rob Gronkowski. Je zou zeggen dat de quarterback een keer tegen zijn biologische houdbaarheidsdatum aanloopt als professioneel footballer, maar zolang dat niet gebeurt zitten de Bucs op rozen. Geen bericht was deze free agency dus goed bericht en Brady gaat voor ring nummer acht.

2. Green Bay Packers
De draft was om te lachen, het vertoonde spel om een glimlach van te krijgen. Ondanks geen enkele wide receiver gedraft te hebben, leidde Aaron Rodgers als MVP de Packers met speels gemak naar de play-offs, waar het schip strandde in de NFC Championship game. Tijdens de free agency gebeurde er weinig in Wisconsin, wat ook een geruststelling is voor angstige Packers-fans: Jordan Love wordt nog niet voor de leeuwen gegooid. Komend seizoen mag Green Bay geacht worden favoriet te zijn voor de #1 seed in de NFC.

1. Kansas City Chiefs
Patrick Mahomes weet de concurrentie van sterren Lamar Jackson en Josh Allen en hun teams in de AFC voorlopig te weerstaan. En er is geen reden om aan te nemen dat de Chiefs komend seizoen weer favoriet zijn voor de AFC-titel, want terwijl alle sterren bleven werd de o-line nog wat versterkt. KC heeft wat ons betreft nog altijd het beste roster met uitstekende spelers op elke positie. Ze hoeven het ‘alleen maar’ weer even waar te maken.

Eerder publiceerden we al de onderste acht, de middenmoot en de subtop van onze power ranking:
32. New York Jets
31. Denver Broncos
30. Jacksonville Jaguars
29. Philadelphia Eagles
28. Atlanta Falcons
27. Houston Texans
26. Cincinnati Bengals
25. Carolina Panthers
24. Detroit Lions
23. New York Giants
22. Chicago Bears
21. Washington Football Team
20. Las Vegas Raiders
19. Los Angeles Chargers
18. Dallas Cowboys
17. New England Patriots
16. Minnesota Vikings
15. Miami Dolphins
14. San Francisco 49ers
13. Indianapolis Colts
12. Arizona Cardinals
11. Pittsburgh Steelers
10. New Orleans Saints
9. Tennessee Titans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *