Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Beperkt aantal verrassingen in ronde één NFL Draft

De NFL Draft is inmiddels alweer één ronde oud. In dit artikel behandelen we de opvallendste picks van de eerste avond van het festijn, dat dit seizoen weer fans mocht verwelkomen in Cleveland.

1. Trevor Lawrence > Jacksonville Jaguars (QB, Clemson)
2. Zach Wilson > New York Jets (QB, BYU)
Geen verrassingen bij de eerste twee picks dit jaar, in Jacksonville en New York hadden ze hun keuzes wellicht al weken geleden gemaakt. Voormalig nationaal kampioen Trevor Lawrence, volgens velen één van de beste quarterbacks ooit in het college-football, en Zach Wilson zijn de aangewezen personen om hun nieuwe werkgevers uit het slijk te trekken.

3. Trey Lance > San Francisco 49ers (QB, North Dakota State)
4. Kyle Pitts > Atlanta Falcons (TE, Florida)
De eerste echt noemenswaardige pick is die van de Niners op plaats drie. Met het kiezen van Trey Lance is definitief duidelijk geworden dat het tijdperk Jimmy Garoppolo in San Francisco binnen afzienbare tijd ten einde komt. Niet dit seizoen, overigens, want de algemene verwachting is dat Trey Lance nog niet klaar is om een NFL-starter te zijn. In Atlanta koos men juist ervoor om nog wat langer aan Matt Ryan vast te houden en hem het beste beschikbare wapen te geven in Kyle Pitts – een tight end die ook prima als wide-out uit de voeten kan.

5. Ja’Marr Chase > Cincinnati Bengals (WR, LSU)
7. Penei Sewell > Detroit Lions (OT, Oregon)
De Bengals hebben gekozen voor receiver Ja’Marr Chase en konden de verleiding dus niet weerstaan. Wellicht was het slimmer geweest om de franchise-quarterback wat meer bescherming te geven, maar daar werd dus niet voor gekozen. Daardoor viel offensive tackle Penei Sewell door naar pick zeven van de Detroit Lions, waar hij Jared Goff mag gaan beschermen.

10. DeVonta Smith > Philadelphia Eagles (WR, Alabama)
11. Justin Fields > Chicago Bears (QB, Ohio State)
Op tien vinden we de eerste trade tijdens deze draft. De Eagles kozen ervoor de pick van de Cowboys – twee plekken omhoog dus – en draftten daar DeVonta Smith, de eerste footballer die als wide receiver de Heisman Trophy wist te winnen sinds 1991. Ook de Bears maakten een move naar boven toe, van twintig naar elf, en kozen daar voor quarterback Justin Fields. Op termijn zal hij daar de recent aangetrokken Andy Dalton moeten opvolgen, die waarschijnlijk nog wel als starter begint.

15. Mac Jones > New England Patriots (QB, Alabama)
De laatste van de top-5 quarterback prospects is op plaats vijftien voor de Patriots. Mac Jones wordt niet geacht dit seizoen al klaar te zijn om te starten, maar is een goede investering in de toekomst, voor wanneer de Cam Newton-era voorbij is in Boston.

17. Alex Leatherwood > Las Vegas Raiders (OT, Alabama)
Een behoorlijk onverwachtse pick van de Raiders op zeventien. Nog niet eens zo zeer om de positie, maar vooral om de speler zelf. De experts verwachtten dat Leatherwood zeker niet eerder dan ronde twee aan de beurt zou zijn, maar wie weet hebben de scouts in Las Vegas iets gezien dat ons allemaal ontschoten is.

29. Eric Stokes > Green Bay Packers (CB, Georgia)
Het niet traden van deze pick door de Packers is eigenlijk het meest opvallende. Gisteren kwam plotseling naar buiten dat quarterback Aaron Rodgers niet meer zou willen terugkeren bij Green Bay. Er werd dan ook volop gespeculeerd over het naar boven traden en transfereren van Rodgers om vervolgens een goed quarterback prospect op te pikken. Dat gebeurde niet, wat zou betekenen dat de Packers hopen hun geliefde Aaron nog bij zich te kunnen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *