Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bridgewater heeft na transfer 50 procent kans om te starten

Quarterback Teddy Bridgewater heeft na zijn move naar de Denver Broncos een 50/50 kans om starter te worden ten koste van Drew Lock. Dat maakte hoofdcoach Vic Fangio afgelopen weekend wereldkundig bij een lokaal nieuwsstation in Denver.

Bridgewater, in 2014 nog een first round pick bij de gratie van de Minnesota Vikings, kon in Carolina niet overtuigen en werd dit offseason afgedankt. Na de komst van Sam Darnold van de New York Jets was er geen ruimte meer voor Teddy, die uiteindelijk in ruil voor een sixth round pick naar Denver werd gestuurd.

Daar in Colorado krijgt hij dus nog een kans om een startende QB te zijn. Om die missie te doen slagen moet hij Drew Lock zien te degraderen tot back-up. Lock, een pick uit de tweede ronde in 2019, was afgelopen seizoen de geprefereerde starter en kwam tot dertien wedstrijden. Echt waanzinnig was zijn performance niet, met zestien touchdowns en vijftien interceptions.

Het valt te bezien of een strijd tussen twee quarterbacks die hun belofte (nog) niet waar wisten te maken het lek boven krijgt bij de Broncos. Wel wordt er eindelijk weer eens om een eerste plaats gestreden in Denver – al is dat voorlopig alleen maar op de depth chart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *