Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vier internationale talenten strijken neer in NFL

Een nieuwe set American football-talenten afkomstig uit landen buiten de VS en Canada heeft binnen de National Football League een werkgever gevonden. Dit jaar mochten de vier clubs uit de NFC West in het kader van het internationale spelersprogramma van de NFL een extra speler aan het roster toevoegen.

De Seattle Seahawks kozen Aaron Donkor. De Duitse linebacker speelde in zijn jeugd basketbal, voor hij in de German Football League bij de Düsseldorf Panthers ging spelen. Na één jaar maakte hij de oversteek naar Amerika, waar hij twee seizoenen voor het New Mexico Military Institute speelde en in 2019 kwam hij in actie voor Arkansas State.

Bij de Los Angeles Rams werd de offensive line versterkt met het aantrekken van voormalig tight- en defensive end Maximilian Pircher. De Italiaan speelde in Europa slechts een paar seizoenen football, maar wel bij twee van de beste teams. In de GFL kwam hij het laatste jaar in actie bij de German Knights Niedersachsen, na twee jaar trouwe dienst in de Oostenrijkse competitie AFL en de Central European Football League (CEFL) bij de Swarco Raiders Tirol.

Ook de San Francisco 49ers kozen voor een offensive lineman, namelijk de Mexicaan Alfredo Gutierrez. Hij speelde in zijn thuisland college-football voor Tec de Monterrey, waarmee hij in 2019 het nationaal kampioenschap won.

De enige skill position die vanuit het programma gevuld is, is naar de Arizona Cardinals gegaan. Tight end Bernhard Seikovits speelde in zijn geboorteland Oostenrijk al sinds zijn tiende voor de Dacia Vienna Vikings. In 2020 behaalde hij daarmee de landstitel, door de AFL te winnen.

Een andere tight end werd voor de neus van de NFC West weggekaapt. Sammis Reyes speelde jarenlang basketbal voor onder meer het Chileense nationale team, voor hij begin vorig jaar pas de overstap naar American football maakte, na lang aandringen van college-coaches. Het bleek een gouden greep, want het Washington Football Team gaf hem een contract als reguliere free agent, en ziet dus de nodige potentie in de Zuid-Amerikaan – de eerste Chileen met een NFL-contract.

Het International Player Pathway Program (IPPP) van de NFL werd in 2016 opgetuigd om buitenlandse American football-talenten aan te trekken. Sindsdien is het sporadisch succesvol geweest. De Brit Efe Obada (Carolina Panthers, DE), de Duitser Jakob Johnson (New England Patriots, RB) en de Australiër Jordan Mailata (Philadelphia Eagles, OT) speelden allemaal snaps in de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *