Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sea Devils ontslaan hoofdcoach ondanks perfecte seizoensstart

De Hamburg Sea Devils uit de European League of Football (ELF) hebben hun hoofdcoach Ted Daisher al na twee wedstrijden de deur gewezen. Een verschil in visie tussen club en trainer zou ten grondslag liggen aan de scheiding, volgens een statement vanuit Hamburg zelf.

Aan de resultaten kan het in ieder geval niet liggen, want de heropgetuigde NFL Europe-franchise is uitstekend begonnen aan het eerste seizoen van de ELF. In het eerste weekend werd de kraker tegen Frankfurt Galaxy met 17-15 gewonnen, terwijl de tweede wedstrijd een simpele 32-14 zege op de Barcelona Dragons opleverde.

Volgens een statement dat afgelopen week op de sociale media van de Hamburg Sea Devils verscheen, is ‘de afgelopen weken duidelijk geworden dat er verschillende visies en verwachtingen waren rondom de filsofie en het leiderschap van ons team’, waaruit de conclusie moet worden getrokken dat het beter is ‘om een wijziging aan de top door te voeren om het volle potentieel van het team los te laten.’

Tot er een vervanger is gevonden voor Daisher neemt offensive coordinator Andreas Nommensen de honneurs waar in Hamburg. Hij is een local.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *