Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ingrijpende sancties bij corona-uitbraken NFL-teams

Mocht één van de NFL-teams komend jaar te maken krijgen met een corona-uitbraak, dan zal de league met zowel financiële als sportieve sancties stevig ingrijpen. Het moet eraan bijdragen dat zoveel mogelijk spelers en medewerkers zich laten vaccineren.

Dat blijkt allemaal uit een memo die de National Football League deze week intern verspreidde. Mocht het bij een uitbraak bij een team niet lukken om voor een afgelaste wedstrijd een geschikt nieuw tijdstip te vinden, dan wordt dat als een verlies genoteerd voor de corona geteisterde ploeg.

Ook opvallend is de financiële sanctie die voor spelers geldt. Moet er een wedstrijd definitief worden afgelast, dan krijgt géén van de spelers zijn salaris voor de betreffende week – van beide teams. Ook tussen gevaccineerde en ongevaccineerde spelers wordt dan geen onderscheid meer gemaakt.

,,Als een club niet kan spelen door een uitbraak onder niet-gevaccineerde individuen zullen we de competitieve en financiële schade hiervan voor de clubs proberen te minimaliseren’’ zou er in de berichtgeving staan.

Meerdere spelers uitten hun ongenoegen al over de situatie, zoals Deandre Hopkins (WR, Cardinals) die in onderstaande (inmiddels verwijderde) tweet zijn toekomst in de NFL in twijfel trekt als hij niet dezelfde vrijheid krijgt als andere spelers. Ook Jalen Ramsey (CB, Rams), Matthew Judon (OLB, Ravens) en Leonard Fournette (RB, Buccaneers) spraken zich op Twitter uit tegen de maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *