Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vaccinatie drijft wig in NFL

Er is veel te doen om het coronavaccin in de National Football League. Nadat de league afgelopen donderdag een lange lijst publiceerde met sancties voor positief geteste spelers zonder vaccinatie, zijn er opnieuw enkele opzienbarende gebeurtenissen te melden.

Zo zou Rick Dennison naar de uitgang gemanoeuvreerd zijn door de Minnesota Vikings. De offensive line coach weigerde zich te laten vaccineren. Dat is tegen de policy van de National Football League. Alle staf die dagelijks met spelers werkt, zoals coaches en equipment managers, moeten gevaccineerd zijn. Uit een reactie van de Minnesota Vikings blijkt dat Dennison het verplichte vaccin heeft aangevochten, maar vooralsnog nul op het rekwest heeft gekregen. Volgens de Vikings zijn team en coach nog met elkaar in gesprek over een oplossing.

Dat geldt niet voor Cole Popovich. De offensive linecoach van de New England Patriots is volgens berichtgeving niet langer onderdeel van het team, omdat hij zich niet conformeerde aan het COVID-protocol van de NFL.

Zelfs binnen teams beginnen de COVID-maatregelen te wringen onder spelers, waar voor- en tegenstanders zich steeds feller uitspreken. Van wide receiver Cole Beasley is bekend dat hij tegen de vaccinatie is, terwijl defensive end Jerry Hughes en wide receiver Emmanuel Sanders juist bekende voorstanders zijn.

“Dus Jerry,” schreef Beasley op Twitter. “als een gevaccineerde speler een ongevaccineerde speler met onderliggend lijden de ziekte overdraagt, dan is dat allemaal prima? Dan krijgt de speler met het onderliggende lijden de schuld. Dus in dit geval is er geen stem voor de minderheden ten opzichte van de grote meerderheid?”

Emmanuel Sanders liet er het zijne van weten op social media. Hij postte een foto van zijn eerste prik met een tekst die weinig tot de verbeelding sprak: “Accountability. Availability. Heb geen tijd om met bullshit te dealen tijdens het seizoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *