Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carson Wentz mist preseason (update)

Colts hoofdcoach Frank Reich haalde dit offseason quarterback Carson Wentz naar Indianapolis, op basis van de fijne samenwerking die het tweetal hadden in Philadelphia. Het ziet er echter naar uit dat Wentz geen offseason de gelegenheid krijgt om zich de aanvalsplannen van Reich eigen te maken. Hij is op de training geblesseerd geraakt en mist het preseason met een voetblessure.

In Indianapolis houdt men de adem in. Als Wentz namelijk een operatie nodig heeft, dan mist hij de start van het NFL-seizoen. Het is opnieuw een domper voor Wentz, die door blessures al vaker zijn loopbaan een verkeerde wending zag nemen. Wentz hielp de Eagles in zijn rookie season naar een 11-2 seizoen, alvorens geblesseerd uit te vallen. Backup quarterback Nick Foles bezorgde Philadelphia vervolgens een Super Bowl dankzij een upset-win tegen de New England Patriots.

In het jaar erna zette Wentz een franchise-record met 4.039 passing yards, maar het weerhield de Eagles er niet van om een nieuwe quarterback te draften in de vorm van Jalen Hurts. De komst van Hurts deed Wentz instorten. De spelverdeler noteerde het slechtste seizoen uit zijn loopbaan, onder andere met 15 onderscheppingen.

Wentz was de tweede overall pick in de NFL Draft van 2016, na Jared Goff van de Los Angeles Rams. Beide teams spelen niet meer voor het team dat ze gedraft heeft. Goff verwisselde dit offseason de Rams voor de Detroit Lions in een ruil met Matthew Stafford.

UPDATE: De Indianapolis Colts hebben inmddels de verzekeringspapieren voor Wentz achter de hand. Zij gingen enkele minuten geleden een deal aan met QB Brett Hundley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *