Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tyron Vrede op roster Ottawa Redblacks

De Nederlandse linebacker Tyron Vrede lijkt vooruit te kunnen kijken naar de start van het CFL-seizoen volgende week. Vrede, die een aantal maanden geleden door Ottawa Redblacks als tiende werd gekozen in een Global Draft, overleefde de verplichte cuts die de Canadese teams voor 4 uur vannacht moesten maken. Vrede speelde in zijn jeugd bij de Amsterdam Crusaders.

Het is billenknijpen als de namen van de ontslagen spelers voorbij komen: van alle linebackers worden er een aantal naar huis gestuurd. D’Juan Hines en Jawuan Johnson zien hoe Vrede ze voor blijft op het roster. LB Shaheed Salmon wordt overgeheveld naar het practice roster. Vrede blijft op het roster staan, samen met 8 andere linebackers.

Ottawa begint het CFL-seizoen op 8 augustus met een uitwedstrijd tegen de Edmonton Elks.

,,Ik hoop een grote impact te hebben op de community en het team, en er goed uit te zien op de stat sheets. Ik wil me ontwikkelen als mens en als speler en ik wil op het hoogst haalbare niveau blijven footballen. Wie weet is dat ooit de NFL,” zei Vrede ooit in een eerder interview.

De ogen van Gridiron zijn de komende weken gericht op de verrichtingen van deze Nederlandse verdediger in Canadese dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *