Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Miljoenencontract Josh Allen

Josh Allen wordt slapend rijk. De komende zes seizoenen kan de quarterback van de Buffalo Bills in totaal 288 miljoen dollar verdienen, dankzij prestatatieclausules in zijn contract. In basis is het contract 258 miljoen dollar waard. Hij is de eerste quarterback uit de ‘Class of 2018’ die een nieuw contract tekent.

150 miljoen dollar is gegarandeerd als Josh ervoor zorgt dat hij aan het begin van elk seizoen gewoon bij de selectie zit. Daarmee is het contract zeer lucratief en overstijgt het de contracten van Dak Prescott en Matt Ryan en zelfs Patrick Mahomes.

In totale waarde is de 258 miljoen dollar het tweede beste contract ooit, na de 450 miljoen dollar die Mahomes vorig seizoen kreeg. De Bills laten hiermee vertrouwen zien in een quarterback, die zijn eerste drie seizoenen alleen maar beter is geworden. Vorig seizoen leidde Allen de Bills naar de AFC Championship Game met cijfers om van te likkebaarden. Zo gooide hij voor 4.544 yards en 37 touchdown passes en bezorgde hij de Bills een 13-3 record.

De afgelopen drie seizoenen stegen zijn statistieken. Het aantal touchdowns ging van 10 naar 20 naar 37, terwijl het completion percentage in die drie seizoenen met 17 procentpunten steeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *