Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lamar Jackson krijgt opnieuw corona, wil nog steeds geen vaccin

Quarterback Lamar Jackson van de Baltimore Ravens is inmiddels voor de tweede keer positief getest op corona, maar heeft zich nog steeds niet laten inenten. ,,Ik focus me op beter worden’’ zei een nonchalante Jackson deze week tijdens een persmoment.

Afgelopen november miste de QB al een wedstrijd na een positieve coronatest. Deze zomer kwamen daar nog eens tien gemiste dagen van het trainingskamp overheen, nadat hij opnieuw corona bleek te hebben opgelopen. Naar verluidt heeft Jackson vooral vermoeidheidsklachten gehad tijdens zijn besmetting.

,,Het is een persoonlijke keuze’’ lichtte de MVP van de National Football League uit 2019 zijn keuze om zich vooralsnog niet te laten vaccineren toe. ,,Ik hou mijn gevoelens liever voor mezelf en mijn familie. Ik focus me op beter worden en ik kan me niet echt druk maken om wat andere mensen ergens van vinden.’’

Potentieel kan Lamar Jackson zijn team ernstig benadelen door zijn keuze om he vaccin te weigeren. Zo moeten teams waarvan minder dan 95 procent van de spelers een prik heeft gehad zich conformeren aan veel strengere maatregelen. Ook zal komend seizoen niet meer hemel en aarde worden verplaatst om wedstrijden van teams met coronagevallen later in te halen: lukt het niet om een duel opnieuw in te plannen, dan wordt dat voor het door corona getroffen team omgezet in een verloren wedstrijd.

Foto: ProShots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *