Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Utrecht Dominators uit Eredivisie

De Utrecht Dominators hebben zich -op eigen verzoek- teruggetrokken uit de Eredivisie. Het team heeft naar verluidt te veel averij opgelopen tijdens de coronacrisis en kan geen competitief team op de been brengen. Dat bevestigt de bond, zonder hierbij prijs te geven welk team de plek van de Domstedelingen komend seizoen in neemt. Bronnen fluisteren tegenover Gridiron dat het om Lightning Leiden zou gaan, maar de bond wil nog niet zover gaan om dit te bevestigen.

De maatregelen van de overheid hebben verder geen invloed op de competitiestart. Als de teams voor aankomende zaterdag geen roet in het eten gooien is er een conceptschema dat uitgaat van een eerste ronde eind september. Als gevolg van de beslissing is de verwachting dat de Dominators aankomend seizoen uitkomen in de Eerste Divisie.

In het door corona afgebroken seizoen werd de Eredivisie geformeerd door acht teams: Amsterdam Crusaders, Arnhem Falcons, Hilversum Hurricanes, Flevo Phantoms, 010 Trojans, Groningen Giants, Lelystad Commanders en de Utrecht Dominators. Volgens de statuten moeten ook komend seizoen acht teams de Eredivisie vormen.

Lightning Leiden trok zich in 2020 nog op eigen initiatief terug uit de Eredivisie, vanwege te weinig ervaring. Utrecht Dominators werd toen gedwongen die plek in te nemen, ondanks de degradatie na een 0-10 seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *