Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

24 Rookie refs voor clinics

Vorige week brachten we een verhaal over het nijpende tekort aan scheidsrechters binnen de AFBN. Vandaag hebben we goed nieuws te melden: naar aanleiding van het artikel en de oproep van de AFBN hebben maar liefst 24 rookie-scheidsrechters zich gemeld voor de cursus.

Op zaterdag 28 augustus en zondag 5 september worden in Zoetermeer cursussen gehouden. Cursisten moeten voor 21 augustus worden aangemeld. “Maar,” zo laat de bond, “we weigeren natuurlijk geen aanmeldingen die te laat binnen komen, want de scheidsrechters hebben we hard nodig om van de competitie een succes te maken.”

Tijdens de ALV is afgesproken dat komend seizoen ieder vereniging naast het verplichte aantal (1 per tackleteam) ook een nieuwe scheidsrechter zou leveren. Aan die oproep lijkt nu gehoor gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *