Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Broncos zijn reserves Seahawks maatje te groot

De Seattle Seahawks zijn in eigen huis tegen een stevige nederlaag aangelopen in de tweede week van de NFL-preseason. Net als vorige week tegen de Las Vegas Raiders (20-7 verlies) bleven de meeste verwachte starters, waaronder Russell Wilson, aan de kant. Het resultaat: een 3-30 nederlaag tegen de Denver Broncos.

Het ontbreken van onder anderen Russell Wilson, running back Chris Carson en de wide receivers DK Metcalf en Tyler Lockett was de Seahawks aan te zien. Een compleet machteloze offense kwam tot slechts 250 yards en dat bracht de vijftigduizend thuissupporters weinig om voor te juichen. De enige score kwam via Jason Myers, die überhaupt maar één kick hoefde te nemen. Een field goal van 40 yards bracht de Seahawks hun enige drie punten.

En dat terwijl de Denver Broncos een stuk frisser en efficiënter speelden. Het aantal yards van de offense uit Colorado lag namelijk slechts veertien hoger dan dat van de opponenten, maar daarmee werden wel drie touchdowns gescoord. Ondanks het ontbreken van de startende defense van de Seahawks mogen fans van de Broncos best gematigd positief zijn over hun aanvallende capaciteiten.

Toch is nog niet helemaal bekend hoe de offense er in Denver uit komt te zien. Dat wil zeggen: er is nog altijd een felle strijd gaande om de positie van startende quarterback. Drew Lock kreeg deze zomer concurrentie van Teddy Bridgewater, en volgens ingewijden maakt laatstgenoemde een iets grotere kans om daar als starter uit te komen. Ook third-stringer Brett Rypien krijgt aardig wat preseason-snaps, maar lijkt niet serieus in the picture om de eerste quarterback van de ooit zeer succesvolle Broncos-franchise te worden.

Op 12 september beginnen de Denver Broncos aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd bij de New York Giants. Tussendoor wacht nog een oefenduel met de Los Angeles Rams.

De Seattle Seahawks beginnen het seizoen ook met een uitwedstrijd op 12 september. Tijdens het vroege tijdsslot spelen zij in Indianapolis tegen de Colts. Voor de franchise uit de staat Washington staat er nog een preseason-game tegen de Los Angeles Chargers op het programma.

Archieffoto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *