Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Isaiah McKenzie na boete toch gevaccineerd

Wide receiver Isaiah McKenzie, eerder deze week nog beboet omdat hij zich op de teamfaciliteiten van de Buffalo Bills niet aan de geldende coronaregels had gehouden, laat zich nu toch maar vaccineren. Dat postte McKenzie voorafgaand aan de laatste oefenwedstrijd van het voorseizoen op zijn Instagram-verhaal.

Deze week kregen hij en medespeler Cole Beasley (WR) een boete van zo’n 12,5 duizend euro omdat hij op het trainingscomplex van zijn club, de Buffalo Bills, geen mondmasker had gedragen. Dat moeten alle ongevaccineeerden volgens de regels van de National Football League, om zoveel mogelijk spelers en stafleden ertoe te bewegen zich te laten inenten.

Beide receivers reageerden op social media in eerste instantie nog cynisch op de straf, maar nu is Isaiah McKenzie toch overstag gegaan. In zijn Instagram-verhaal verscheen voorafgaand aan de wedstrijd met de Green Bay Packers (19-0 W) namelijk een foto van het vaccinatiebewijs.

Bij de foto zette McKenzie de tekst ‘for the greater good’ met een vriendelijk lachende emoji. Het lijkt er dus op dat hij zich heeft laten overtuigen van het nut van de vaccinatie, iets wat gunstig is voor de NFL en de NFLPA. De bond en de spelersvakbond, die de strenge regels gezamenlijk opstelden, zien nu namelijk in de praktijk dat de sancties werken.

Nu Cole Beasley nog…

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *