Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cam Newton gecut, Mac Jones wordt starter bij New England

Groot nieuws uit Foxborough: quarterback Cam Newton is niet langer starter van de New England Patriots. Sterker nog, hij heeft zijn playbook al mogen inleveren, want hij is van het roster gecut. Rookie Mac Jones, die een uitstekend voorseizoen kende, krijgt al het vertrouwen van hoofdcoach Bill Bellichick.

Newton had vorig seizoen, na te zijn overgekomen van de Carolina Panthers, niet het jaar waarop hij en de Patriots hadden gehoopt. In vijftien wedstrijden gooide hij acht touchdowns, een career-low als seizoen 2019 – waar hij langdurig geblesseerd was – niet meetellen.

Daarmee lijkt de carrière van Cam Newton als startende quarterback in de National Football League tot een abrupt einde te komen. In 2011 begon die loopbaan, toen hij door de Carolina Panthers als first overall gedraft werd. Na vier seizoenen met wisselend succes kwam het absolute hoogtepunt in 2015, toen hij de franchise uit Charlotte, NC voor de tweede keer in de clubhistorie naar de Super Bowl leidde. Daarin waren de Denver Broncos overig ruim te sterk.

Nadien werden de prestaties van Newton langzaam minder en na geteisterd te zijn door blessures werd hij vorig jaar naar de New England Patriots getrade. Die waren klaarblijkelijk dusdanig ontevreden over zijn performance, dat Cam Newton nu werkeloos is.

Overigens is er best kans dat hij nog ergens werk vindt als back-up, want er zijn zeker mindere quarterbacks dan hij in de NFL.

De ogen in Massechusetts zijn komend seizoen in ieder geval volledig gericht op Mac Jones. Als het hem lukt om ook onder druk te presteren, kan hij de nieuwe ster worden van het Gilette Stadium – dat wat Cam Newton niet lukte.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *