Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady vindt ‘Gronk’ voor honderdste keer in endzone

Voor de honderdste keer ving tight end Rob Gronkowski donderdagnacht een touchdown-pass van quarterback Tom Brady. Tijdens de nipt gewonnen seizoensopener tegen de Dallas Cowboys (29-31) wist Brady zijn tight end twee keer te vinden, precies genoeg om op een gezamenlijk totaal van 100 te komen.

Bijna elf jaar geleden werd die connectie voor het eerst gemaakt. Op 12 september 2010 vond quarterback Tom Brady – toen al bezig aan zijn elfde seizoen in de NFL – zijn tight end rechtsachterin de endzone op een korte play tegen de Cincinnati Bengals.

Sindsdien waren de twee een onafscheidelijk koppel en was ook Rob Gronkowski cruciaal voor het succes dat de New England Patriots in die tijd behaalden. Daar leek echter een vroegtijdig einde aan te komen toen Gronk begin 2019 zijn pensioen aankondigde, voor hem vooral een beslissing voor zijn mentale gezondheid.

Toen Brady een jaar later verrassend de overstap maakte naar de Tampa Bay Buccaneers begon de naam van Rob Gronkowski echter weer op te doemen. De tight end, die in zijn tussenjaar onder andere professioneel showworstelaar werd en meedeed aan het tv-programma The Masked Singer, werd uiteindelijk op verzoek van Tom Brady zelf op 21 april 2020 door de Bucs binnengehaald.

In hun tweede seizoen sinds hun hereniging is daarmee een bijzondere mijlpaal bereikt. 100 van de 102 touchdown-passes die Rob Gronkowski in zijn carrière ving waren afkomstig van (wellicht) de beste quarterback aller tijden. Alleen het duo Peyton Manning/Marvin Harrison was samen succesvoller, met 114 touchdowns.

Voor wie zich nog afvraagt wie die andere twee touchdown-passes gooide naar Gronkowski: dat waren Jimmy Garoppolo, die in 2014 zijn eerste touchdown ooit naar de tight end gooide, en Blaine Gabbert, in 2020.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *