Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

San Francisco 49ers ontsnappen tegen Lions

Het eerste balcontact van San Francisco 49ers quarterback Jimmy Garoppolo in de eerste uitwedstrijd van het NFL-seizoen tegen Detroit Lions resulteerde in een fumble. Het eerste balcontact van zijn concurrent Trey Lance in een touchdown pass. Toch herpakte de starter van de ploeg uit Californië zich goed: San Francisco liep met een sterke Jimmy G. in het derde kwart uit naar een riante voorsprong van 10-38.

Garoppolo miste in de eerste drie kwarten bijna geen pass. Bovendien kreeg hij een cadeautje in de schoot geworpen door receiver Deebo Samuel, die een middellange pass in een lange 78-yard touchdown converteerde. De quarterback eindigde hierdoor met 314 yards op 17 voor 25 passing en een touchdown.

Toch moest de ploeg uit San Francisco in het laatste deel van de wedstrijd nog flink aan de bak. Detroit maakte in het laatste kwart 21 punten goed, onder andere door na een touchdown in het vierde kwart de onside kick te veroveren. Echt spannend werd het toen de uitblinkende receiver Deebo Samuel (9 catches – 189 yards – 1 TD) bij een 33-41 stand een fumble kwijt raakte aan de Lions’ formatie.

Onder leiding van quarterback Jared Goff kwamen de Lions nog tot de speelhelft van de Niners, maar uiteindelijk zette de verdediging zich nog net op tijd schrap. Hierdoor was de eerste overwinning van de ploeg van coach Kyle Shanahan een feit.

Ook de andere ploegen uit de NFC West wisten op fraaie wijze hun duel te winnen. De Arizona Cardinals wonnen makkelijk van Tennessee Titans (38-13) en de Seattle Seahawks gingen er vandoor met een zege op de Indianapolis Colts (28-16). De L.A. Rams komen vannacht nog in actie tegen Chicago Bears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *