Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spannende openingswedstrijd QFL valt kant Utrecht op

De Queens Football League is zondag afgetrapt door de 0’30 Wolverines en de Zwolle Blue Jays. De thuisploeg had daarin aan twee lange rushing touchdowns genoeg om de Overijsselse dames te verslaan: 12-6.

Zes teams doen er mee aan de eerste vrouwelijke American football-competitie van Nederland, en twee daarvan verschijnen zondagmiddag op het overwegend zonnige Sportpark Vechtzoom in Utrecht. Nadat alle dankwoorden zijn uitgesproken begint de wedstrijd, en het is gelijk menens.

De derde play van de wedstrijd levert de 0’30 Wolverines namelijk al de eerste touchdown op. Ebbie Uzun rent namens de thuisploeg de eerste zes punten van het seizoen naar de endzone. In het tweede kwart komen de Zwollenaren vervolgens op stoom, met in de hoofdrol Isa de Vries. Zij vangt de ene na de andere bal en is ook verantwoordelijk voor de Overijsselse touchdown, dankzij veel yards after catch na een mooie play.

Ook verdedigend hebben de Blue Jays hun zaakjes het grootste deel van de wedstrijd prima op orde, wat ook direct na rust blijkt. De Zwolse vrouwen weten een Utrechtse 1st en goal vanaf ongeveer 4 yards te stoppen.

Toch zijn het de Wolverines die in het laatste kwart de beslissende leiding pakken. Onthoud deze naam: Jessica Figueieredo. Zij is het die, na eerst een slechte, gefumblede snap te hebben gered, maar liefst 60 yards aflegt om de beslissende 12-6 score te maken. In de paar minuten die dan nog volgen komt Zwolle niet meer in de buurt van de endzone.

Ondanks dat er ‘slechts’ drie touchdowns worden gescoord is het duel echter zeker niet saai te noemen. Het 7-tegen-7 format dat gebruikt wordt zorgt voor veel openingen en mooie plays.

Komend weekend staat onder meer de kraker tussen de Amsterdam Cats en de Rotterdam Ravens op het programma, op zondag. Een dag eerder nemen de Eindhoven Valkyries het thuis op tegen de The Hague Black Scorpions.

Foto: PR Queens Football League / Unbroken Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *